Født 1988 i Nordjylland. Jeg bestemte mig ret tidligt for, at jeg ville være forfatter når jeg blev stor. De første "rigtige" historier kom da jeg var 14-15 år. De blevafvist af forlaget, som jeg sendte dem til. Der gik nogle år, hvor jeg havde travlt med at være teenager, før jeg en dag som 18-årig pludselig kom i tanker om, at jeg skulle være forfatter.

Den dag lavede jeg et løfte om at skrive 1.000 ord hver dag indtil jeg fik en bog udgivet. Det tog mig halvandet år. Jeg skrev meget ihærdigt, og afslagene væltede ind. Tolv afslag blev det til. Men for hver gang kunne jeg mærke, at det var blevet en smule bedre. Den trettende historie hed Tidevandet, og den blev antaget af forlaget og udkom et år senere.

Min tilgang til skriveprocessen er meget fri. Jeg planlægger aldrig mine historier. På den måde føler jeg, at jeg oplever historien samtidig med at jeg skriver den, og karaktererne føles for mig som virkelige personer. Jeg ved ikke, hvor ideerne kommer fra, men jeg har aldrig haft problemer med at finde dem.

nickclausen.dk © 2018
Baggrundsgrafik: Peter Nielsen